Kontribuoni në Mageia

Shumë njerëz të botës mblidhen për të ndërtuar Mageia – një sitem operativ bazë Linuxi and a komunitet i gjallë dhe argëtues for që ndërton projekte Programe Falas.

Kontributi është e hapur për të gjithë, kjo është Program Falas! Nëse jeni kurioz dhe i gatshëm për t'u bashkuar, ka gjëra që ju mund të bëni, në varësi të kohës tuaj dhe aftësive; ju do të gjeni gjithmonë dikë për të mirëpritur dhe ndihmuar/këshilluar ju nëse është e nevojshme në mënyrë që kontributi juaj për projektin mund të jetë aq i mirë sa mund të jetë!

Kontrolloni atë që ju mund të bëni më poshtë!

Contribution entry points

 • Do you want to join Mageia community?

  • Ndalo në ndihmën e forumit dhe shih nëse mund të përgjigjeni nodnjë pyetje.
  • Flisni për projektin me njerëzit rreth jush, në blogun tuaj, llogarinë tuaj në Twitter, në vendin tuaj të punës.
  • If you encounter a bug you can reproduce consistently, submit a bug report.
  • Bëni një dhurim!
  • Ndaloni në një ngjarje Mageia, si një ditë prove për të gjetur, të riprodhuar dhe për të ndihmuar të zgjidhim të meta.
  • Regjistrohu në një ekip listë diskutim dhe ndjekë se çfarë ndodh atje, përpiqu të shohësh se si ju mund të sjellni diçka të dobishme për të.
  • Mësoni rreth programeve falas, bashkëpunim me burim të hapur, në përgjithësi, dhe në veçanti Mageia.
  • Nëse ju jeni një student, konsideroni të flisni me mësuesin tuaj për të marrë pjesë në projekt, si pjesë e studimeve tuaja; ju nuk keni nevojë të studjoni Shkenca Kompjuterike për ta bërë këtë.

Rolet

 • Ndihmoni përdoruesit & të mbrojnë projektin

  Dëshironi të mirëprisni përdorues të ri dhe të diskutoni më ato ekspertë? Në Kanale IRC, forum, mailing-lists, evente vendor? Vetëm kontaktoni me ne me anë të një prej këtyre kanaleve dhe shpërndajë argëtim!

 • Writing, copywriting and documenting

  You have a taste for practical, clear, concise, proofread, nice writing? You like to take the challenge of explaining clearly complex ideas or systems and teaching others? You know how to mix form & content to push the right message? Get in touch with our Documentation team!

 • Përkthimi

  Mageia is localized in more than 180 languages! Clarifying, completing, improving translations of software, guides, tutorials, Web sites, marketing material, etc. happens thanks to the effort of so many contributors. Join them!

 • Triaging

  Bugs happen! And some get reported. So, logically they need to be triaged to make the task of the packagers/developers fixing them easier: validation (is the bug reproducible?), collecting the needed debugging info from the reporter, assigning the report properly. Grow the Triage team and be the link between users who report bugs in the forums or mailing-lists, and the Mageia Bugzilla used by developers.

 • Testimi & QA

  We can't ship software if we are not confident it works well! Testers and QA people make sure what we do (software, packages, ISO's, Web sites) match our expectations for quality before they reach users.

 • Marketing, Communication & Evangelism + Graphic & UI design

  Better understanding of who uses and contributes to the project to help them even more, making sure the Mageia voice is consistent and heard, that's a job for the Atelier team (Marketing and Communication), on both global and local scales. Software isn't only about code neither is Mageia only about technology. So make it human, practical and beautiful! If you have a talent and experience in graphic design, ergonomics join the Atelier team!

 • Kodim & paketim

  Contribute to the core of the distribution with your technical skills! Adding, fixing, patching and maintaining software to be included in the distribution, from upstream projects or from Mageia-specific sources. Join the Packagers team!

 • Web, vegla, dizajni sistemi & administrim

  Mageia depends on infrastructure and tools that enable everyone to collaborate. These need experts to build, maintain, develop, provide and manage servers, connections, security, applications, data flow, etc. It takes from system administrators to Web designers/developers/integrators to manage this huge task.

 • Mirroring

  Making all the software provided by Mageia available requires several mirrors around the world, to distribute ISO's and software packages. If you have some disk space and bandwidth to share, please see how you can provide an official Mageia mirror.

 • Dhuruar

  Financial donations help us allocate specific tasks, secure our infrastructure, fund events, goodies & transportation. 200+ persons already expressed their trust in us with their money, hardware or other resources. We keep a public record of what we get and how we use it.

 • Designing, experimenting, revealing the unknown

  Ideas are great, actionable prototypes are even better. The Mageia project is not only about making a different Linux distribution but also about building new products and experiences with it and with the data around it.
Hartëfaqe | Politika privatësisë