Mageia mundësohet si imazhë ISO që duhet shkruar në disqe CD ose DVD bosh.
Të gjitha ISOt mund të lëshohen nga një USB drive.

hedhësh një instalues Mageia ISO në USB, ju mund të provoni disa mjete:

  • Për Linux, IsoDumper, i mundësuar breda depove. Ose çdo mjet bazuar në dd. Unetbootin nuk mbështetet.
  • Për Windows ju lutemi hidhni një vështrim në wiki tonë për opsione.

"Hedhja" e një imazhi në një pajisje flash shkatërron çdo skedarë të mëparshëm në ndarje; qasja në çdo të dhënë që nuk shkatërrohet do të humbet dhe kapaciteti i ndarjes do të reduktohet në madhësinë e imazhit. Me fjalë të tjera, të gjitha të dhënat paraprake në pajisjen janë në rrezik.

Nëse keni UEFI, një procedurë është mundësuar në wiki.

Mënyra Live dhe Mënyra e Instalimit të Rrjetit janë përditësuar për të mbështetur pajisjet e reja. Ata janë quajtur lëshues Mageia 6.1 për t'i dalluar ato nga lëshimi origjinal i Mageia 6. Përdorni këto Mageia 6 iso nëse imazhet origjinale nuk janë në gjendje të fillojnë në pajisjet tuaj, ose nëse dëshironi më shumë programe të përditësuara gjatë lëshimit në regjimin e drejtpërdrejtë. Ju lutem hidhni një sy në dokumentim për media e duhura.Nuk ka nevojë të instalosh përsëri nëse keni Mageia 6 të instaluar dhe tashmë keni instaluar përditësime më të fundit.

Përzgjedhje klasike e instalimit

ISOja klasike është mënyra tradicionale e instalimit direkt së Mageia. Hidhni një sy documentacionit të plotë për këtë instalim.

Deri në 167 lokale janë të mbështetur: Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Português, Svenska, Nederlands, Polski, Dansk, Pусский dhe shumë më shumë! Shihni listën e plotë.

Këto ISOs përmbajnë Programet Falas dhe disa drejtues regjistruar.Ju do të kërkohet se cilin lloj Programi ju dëshironi të instaloni.Instaluesi përfshin mundësinë e shtimit të depove Mageia në internet gjatë instalimit, që do të thotë që mund të instaloni edhe më shumë paketa sesa ato në dispozicion në ISO.

Për 32 dhe 64bit, përmasa e ISOs është rreth 3.7GB.

LiveDVDs

Live ISO's ju le të provoni Mageia 6.1 pa instaluar. Ju mund të lëshoni Mageia direkt nga një pajisje DVD ose USB dhe provoni duke përdorur një nga ndërfaqet grafike të përdoruesit si GNOME, Plasma ose Xfce.

Nëse jeni të kënaqur me përvojën e Mageia, atëherë ju mund ta instaloni në hard diskun tuaj nga media Live.

Përdorni LiveDVDs për instalime të reja VETËM. Mos përdorni këto LiveDVD për të përmirësuar nga lëshimi i mëparshëm i Mageia! Përdorni një instalim klasik dhe shikoni udhëzues përmirësimi .

Për LiveDVDs, madhësia e ISOs është rreth 1.7GB.

CD Instalues Bazë Rrjeti Kabull

Shkarko shpejt dhe menjëherë ndez në mënyrë të instaluar nga rrjeti kabllor ose një disk lokal.

Hidhni një sy në wiki për të marrë një listë të mundësive.

Madhësia e ISO është rreth 50MB.

Desktop

GNOME Desktop

Plasma Desktop

Mjedisi Xfce

Instaluesi rrjeti

Instaluesi i rrjetit, Program i Lirë CD

Përmbajnë vetëm programe falas

Instaluesi rrjeti + CD firmware jofalas

Përmban drejtues jo të lirë për disa kontrollues disqe, disa karta rrjeti etj.

Arkitektura Mbështetur

64 bit

Shumica e kompjuterëve të rinj mbështesin x86-64 (i njohur edhe si AMD64 dhe Intel64), por disa procesorë laptop dhe procesorë netbook nuk e mbështesin ato.

32 bit

Ky version funksionon në të gjithë kompjuterët, duke përfshirë ato që mbështesin 64 Bit. Nëse keni më shumë se 3 GB RAM ju duhet të preferoni versionin 64 Bit.